نی‌ نی سایت

تجربیات آشپزی نی نی سایتی‌ها: از فاجعه تا شاهکار!




خلاصه تجربیات آشپزی نی نی سایتی‌ها – 28 تجربه!

سلام دوستای گلم! امروز می‌خوام خلاصه‌ای از تجربیات آشپزی‌ای که توی نی نی سایت خوندم رو باهاتون به اشتراک بذارم. بعضی‌هاش خیلی خنده‌داره، بعضی‌هاش خیلی کاربردی و بعضی‌هاش هم. . . بگذریم!

بریم سراغ اصل مطلب:

  • ✔️ته دیگ سیب زمینی رو همیشه با زعفرون دم کنین، معجزه میکنه!
  • ✔️برای اینکه کیک پفکی بشه، تخم مرغ‌ها رو خوب بزنید، خیلی خوب!
  • ✔️یه کاربر میگفت برای خوشمزه‌تر شدن قرمه سبزی، یه قاشق رب انار اضافه کنید.
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • ✔️بعضی‌ها میگن برای اینکه بوی بد مرغ از بین بره، قبل از پخت با آبلیمو و زنجبیل مزه‌دارش کنید.
  • ✔️یه نی نی سایتی می‌گفت برای اینکه آش رشته جا بیفته، باید صبور باشید و بذارید آروم آروم بپزه.
  • ✔️یکی میگفت وقتی برنج رو آبکش میکنید، یه کم روغن حیوانی بریزید روش، عطرش محشر میشه.
  • ✔️برای اینکه خورشت قیمه خوشرنگ بشه، رب رو توی روغن خوب تفت بدید.
  • ✔️یه کاربر میگفت برای درست کردن سس بشامل، آرد رو اول توی کره تفت بدید بعد شیر رو اضافه کنید.
  • ✔️برای اینکه کوکو سبزی وا نره، تخم مرغ‌ها رو کم بزنید و روغن رو خوب داغ کنید.
  • ✔️بعضی‌ها میگن برای اینکه سوپ جو خوشمزه بشه، یه کم آب قلم بهش اضافه کنید.
  • ✔️یه نی نی سایتی میگفت برای اینکه ترشی لیته کپک نزنه، سرکه رو بجوشونید.
  • ✔️یکی میگفت وقتی دارید کتلت درست میکنید، یه کم پودر سوخاری بهش اضافه کنید تا منسجم‌تر بشه.
  • ✔️برای اینکه مربای آلبالو خوشرنگ بشه، از آلبالوهای ترش استفاده کنید.
  • ✔️یه کاربر میگفت برای اینکه خمیر پیتزا خوب ور بیاد، باید توی جای گرم بذاریدش.
  • ✔️بعضی‌ها میگن برای اینکه فلافل خشک نشه، یه کم سیب زمینی پخته بهش اضافه کنید.
  • ✔️یه نی نی سایتی میگفت برای اینکه کباب کوبیده از سیخ نیفته، پیاز رو رنده ریز کنید و آبشو بگیرید.
  • ✔️یکی میگفت وقتی دارید حلوا درست میکنید، روغن رو کم کم اضافه کنید تا گلوله نشه.
  • ✔️برای اینکه ماکارونی به هم نچسبه، بعد از آبکش کردن یه کم روغن زیتون بهش اضافه کنید.
  • ✔️یه کاربر میگفت برای اینکه کشک بادمجون خوشمزه بشه، نعناع داغ رو زیاد درست کنید.
  • ✔️بعضی‌ها میگن برای اینکه آبگوشت خوشمزه بشه، از گوشت گردن استفاده کنید.
  • ✔️یه نی نی سایتی میگفت برای اینکه عدس پلو خوب بشه، عدس رو از قبل خیس کنید.
  • ✔️یکی میگفت وقتی دارید قیمه نثار درست میکنید، زرشک رو با کره تفت بدید.
  • ✔️برای اینکه شیرینی نخودچی خوشمزه بشه، آرد نخودچی رو خوب الک کنید.
  • ✔️یه کاربر میگفت برای اینکه دلمه برگ مو خوشمزه بشه، از برگ‌های تازه استفاده کنید.
  • ✔️بعضی‌ها میگن برای اینکه سالاد الویه خوشمزه بشه، خیارشور رو ریز خرد کنید.
  • ✔️یه نی نی سایتی میگفت برای اینکه املت خوشمزه بشه، گوجه فرنگی رو خوب تفت بدید.
  • ✔️یکی میگفت وقتی دارید حلیم درست میکنید، گندم رو خوب بپزید تا له بشه.
  • ✔️برای اینکه آش جو خوشرنگ بشه ، از جو پرک استفاده کنید و قبل از پخت کمی تفت دهید

اینا فقط یه کوچولو از تجربیات آشپزی نی نی سایتی‌ها بود. امیدوارم به دردتون بخوره!

البته این نکته رو هم بگم که همیشه همه چیز طبق دستور پیش نمیره! ممکنه یه وقتایی یه فاجعه‌ای رخ بده که خودتونم باورتون نشه!

پس با آرامش آشپزی کنید و ازش لذت ببرید!





28 تجربه آشپزی من از نی نی سایت (و کمی فراتر!)

28 تجربه آشپزی من از نی نی سایت (و کمی فراتر!)

1. فاجعه کشک بادمجون سوخته

یادمه اولین بار که کشک بادمجون درست کردم، نی نی سایت پر بود از دستورهای مختلف. منم جوگیر شدم و همه رو با هم قاطی کردم! نتیجه‌اش یه کشک بادمجون به شدت سوخته بود که بوی دودش کل خونه رو برداشت. از اون روز به بعد، تصمیم گرفتم فقط از یه دستور استفاده کنم و حواسم باشه!اصلا فکر نمیکردم بادمجون اینقدر زود بسوزه!کشک بادمجون رو باید با عشق درست کرد، نه با عجله!درس عبرت شد که دستورها رو بدون فکر قاطی نکنم. همسرم با خنده گفت “یه طعم جدید کشف کردی!”هنوزم گاهی یادش میفتیم و میخندیم.

2. شیرینی لطیفه های سنگی!

با دیدن عکس شیرینی لطیفه های پفکی تو نی نی سایت، هوس کردم. دستور رو مو به مو اجرا کردم، اما لطیفه هام مثل سنگ شده بودن. قشنگ میشد باهاشون شیشه شکست!فکر کنم مشکل از میزان هم زدن تخم مرغ ها بود. زیادی هم زده بودم. بعدها فهمیدم باید خیلی با ملایمت مواد رو مخلوط کرد. لطیفه باید لطیف باشه، نه سفت!همسایه مون گفت “اینا دیگه لطیفه نیستن، کلوخن!”بازم تلاش میکنم، یه روز لطیفه های پفکی درست میکنم!این بار با احتیاط بیشتری تخم مرغ ها رو هم میزنم.

3. آش رشته شورِ شور

همیشه فکر میکردم آش رشته درست کردن خیلی آسونه. اما اولین بار که آش رشته پختم، اونقدر شور شده بود که لب بهش نمیشد زد. فکر کنم زیادی کشک ریختم. از اون موقع، اول کشک رو مزه میکنم بعد به آش اضافه میکنم. تجربه نشون داد که نمک و کشک هر دو باید کنترل شده اضافه بشن. آش رشته شور بدترین نوع آشه!مامانم گفت “حالا فهمیدی آشپزی الکی نیست!”دیگه قبل از اضافه کردن هر چیزی، حتما تستش میکنم. امیدوارم دیگه هیچ وقت آش شور درست نکنم.

4. ته دیگ سیب زمینی سوخته

ته دیگ سیب زمینی یکی از لذت های زندگیه! اما یه بار اونقدر غرق تماشای تلویزیون شدم که ته دیگ حسابی سوخت. بوی سوختگیش کل خونه رو گرفت. دیگه هیچ وقت موقع آشپزی تلویزیون تماشا نمیکنم. ته دیگ سوخته یعنی خداحافظی با لذت ته دیگ!باید حواسم به زمان پخت غذا باشه. همسرم گفت “عیب نداره، دفعه بعد بهتر میشه. “دفعه بعد تایمر گذاشتم و حواسم جمع بود. ته دیگ طلایی و خوشمزه شد!

5. کیک خیسِ خیس!

یه بار هوس کیک شکلاتی کردم. دستور کیک خیس رو از نی نی سایت پیدا کردم. همه چیز خوب پیش رفت، اما وقتی کیک رو از فر درآوردم، دیدم وسطش خیسه و اصلا نپخته. فکر کنم دمای فر خیلی کم بود. دفعه بعد دمای فر رو بیشتر کردم و کیک عالی شد. کیک خیس باید خوشمزه باشه، نه واقعا خیس!خواهرم گفت “شکلاتش زیاده!”دفعه بعد مواد رو دقیق تر اندازه گیری کردم. الان دیگه استاد کیک خیس شکلاتی شدم!

6. قورمه سبزی بی مزه

قورمه سبزی غذای مورد علاقه منه. اما یه بار قورمه سبزی پختم که اصلا مزه نداشت. نه ترش بود، نه شور، نه هیچی!فکر کنم سبزی قورمه رو خوب تفت نداده بودم. سبزی قورمه باید حسابی سرخ بشه تا طعمش دربیاد. قورمه سبزی بی مزه یعنی فاجعه!پدرم گفت “یاد بگیر سبزی رو خوب سرخ کنی!”دیگه همیشه سبزی رو با حوصله سرخ میکنم. قورمه سبزی هام الان خیلی خوشمزه تر شده!

7. قیمه نثار شفته

قیمه نثار یه غذای مجلسی قزوینیه. یه بار تلاش کردم قیمه نثار درست کنم، اما برنجش شفته شد. خیلی بد بود. فکر کنم آب برنج زیاد بود. برنج قیمه نثار باید دون باشه، نه شفته. قیمه نثار شفته آبروریزیه!مادربزرگم گفت “برنج رو خوب آبکش نکردی!”دفعه بعد برنج رو با دقت بیشتری آبکش کردم. قیمه نثارم عالی شد!

8. ته چین وا رفته

ته چین غذای خوشمزه ایه، اما درست کردنش قلق داره. یه بار ته چین درست کردم که وا رفت و اصلا شکل قشنگی نداشت. فکر کنم تخم مرغش کم بود. تخم مرغ باعث میشه ته چین سفت بشه و شکلش رو حفظ کنه. ته چین وا رفته یعنی ضایع شدن!دوستم گفت “شبیه املت شده!”دفعه بعد تخم مرغ بیشتری استفاده کردم. ته چینم مثل عکس ها شد!

9. ماکارونی خمیر

ماکارونی یه غذای ساده است، اما یه بار ماکارونی درست کردم که خمیر شده بود. خیلی بد بود. فکر کنم زیادی پخته بود. ماکارونی باید al dente باشه، نه خمیر. ماکارونی خمیر یعنی خداحافظی با لذت ماکارونی!برادرم گفت “این چیه دیگه؟!”دفعه بعد زمان پخت رو دقیق تر کنترل کردم. ماکارونی عالی شد!

10. سوپ جو بی نمک

سوپ جو یه غذای مقویه. یه بار سوپ جو درست کردم که اصلا نمک نداشت. بی مزه بود. یادم رفت نمک بریزم!سوپ بی نمک یعنی هیچی!شوهرم گفت “این چیه؟ دارو میدی بهمون؟”دفعه بعد حتما نمک میریزم!سوپ جو با نمک خیلی خوشمزه تره!

11. کتلت وا رفته

کتلت یکی از غذاهای نوستالژیکه. یه بار کتلت درست کردم که وا رفت و اصلا شکل قشنگی نداشت. فکر کنم سیب زمینی اش زیاد بود. سیب زمینی زیاد باعث میشه کتلت وا بره. کتلت وا رفته یعنی ضایع شدن!خاله ام گفت “اینا دیگه چی ان؟”دفعه بعد سیب زمینی کمتری استفاده کردم. کتلت هام عالی شدن!

12. عدس پلو شفته

عدس پلو یه غذای خوشمزه است. یه بار عدس پلو درست کردم که شفته شد. خیلی بد بود. فکر کنم عدسش زیاد بود. عدس پلو باید دون باشه، نه شفته. عدس پلو شفته یعنی فاجعه!پسرخاله ام گفت “این چیه؟ حلوا عدسه؟”دفعه بعد عدس رو جدا پختم و آخر سر اضافه کردم. عدس پلو عالی شد!

13. کوکو سیب زمینی سوخته

کوکو سیب زمینی یه غذای ساده است. یه بار کوکو سیب زمینی درست کردم که سوخت. خیلی بد بود. فکر کنم حرارت زیاد بود. کوکو باید با حرارت ملایم پخته بشه. کوکو سوخته یعنی هیچی!همسایه مون گفت “بوی سوختگی میاد!”دفعه بعد حرارت رو کم کردم و کوکو طلایی شد!کوکو سوخته به درد نمیخوره!

14. املت بی مزه

املت ساده ترین غذاست. یه بار املت درست کردم که اصلا مزه نداشت. بی مزه بود. فکر کنم گوجه اش کم بود. املت باید گوجه داشته باشه تا خوشمزه بشه. املت بی مزه یعنی هیچی!خواهرم گفت “این چیه؟ تخم مرغه خالی؟”دفعه بعد گوجه بیشتری ریختم و املت عالی شد!

15. آش جو بی لعاب

آش جو باید لعاب داشته باشه و خوشمزه باشه. یه بار آش جو درست کردم که اصلا لعاب نداشت. فکر کنم کم پخته بودمش. آش جو باید خوب بپزه تا لعاب بندازه. آش جو بی لعاب یعنی آبکی!مامان بزرگم گفت: “باید بزاری خوب جا بیوفته!”دفعه بعد گذاشتم بیشتر بپزه و عالی شد. آش جوی خوب باید حسابی لعاب داشته باشه.

16. میرزا قاسمی دودی نشده

میرزا قاسمی طعم دودی داره. یه بار میرزا قاسمی درست کردم که اصلا دودی نشده بود. فکر کنم بادمجون رو درست کبابی نکرده بودم. بادمجون باید روی ذغال خوب کبابی بشه تا دودی بشه. میرزا قاسمی بدون طعم دودی یعنی میرزا قاسمی نیست!دوستم گفت: “انگار املته بادمجونه!”دفعه بعد بادمجون ها رو درست کبابی کردم و خیلی خوشمزه شد. میرزا قاسمی دودی یه چیز دیگه است!

17. کباب تابه ای سفت

کباب تابه ای باید نرم باشه. یه بار کباب تابه ای درست کردم که خیلی سفت بود. فکر کنم زیاد ورز نداده بودم گوشت رو. گوشت کباب تابه ای باید خوب ورز داده بشه تا نرم بشه. کباب تابه ای سفت یعنی ناخوشایند!شوهرم گفت: “مثل لاستیک میمونه!”دفعه بعد گوشت رو خوب ورز دادم و خیلی نرم و خوشمزه شد. کباب تابه ای نرم عالیه!

18. فسنجون روغن ننداخته

فسنجون باید حسابی روغن بندازه. یه بار فسنجون درست کردم که اصلا روغن ننداخته بود. فکر کنم گردوش تازه نبود. گردوی فسنجون باید کهنه و چرب باشه تا روغن بندازه. فسنجون بی روغن یعنی نا امید کننده!مادرم گفت: “یکم یخ بنداز توش!”دفعه بعد گردوی کهنه استفاده کردم و روغن انداخت. فسنجون با روغن یعنی بهشت!

19. شله زرد شیرین نشده

شله زرد باید شیرین باشه. یه بار شله زرد درست کردم که اصلا شیرین نشده بود. فکر کنم شکر یادم رفت بریزم!شله زرد باید شیرین باشه تا خوشمزه بشه. شله زرد بی شکر یعنی هیچی!پسرم گفت: “این چیه؟”دفعه بعد کلی شکر ریختم و خیلی خوشمزه شد. شله زرد شیرین یعنی لذت!

20. حلوا آرد سوخته

حلوا باید خوشرنگ باشه. یه بار حلوا درست کردم که آردش سوخت و خیلی تیره شد. فکر کنم حرارت زیاد بود. آرد حلوا باید با حرارت ملایم تفت داده بشه تا نسوزه. حلوای سوخته یعنی فاجعه!همکارم گفت: “انگار زغال خوردی!”دفعه بعد با حرارت ملایم تفت دادم و رنگش عالی شد. حلوای خوشرنگ عالیه!

21. دلمه برگ مو ترش نشده

دلمه برگ مو باید طعم ترش و شیرین داشته باشه. یه بار دلمه درست کردم که اصلا ترش نشده بود. فکر کنم آبلیمو یادم رفت بریزم. دلمه باید با آبلیمو و شکر طعم دار بشه. دلمه بی ترشی یعنی بی مزه!پدرم گفت: “انگار هیچی توش نریختی!”دفعه بعد آبلیمو و شکر رو اندازه ریختم و خیلی خوشمزه شد. دلمه ترش و شیرین یه چیز دیگه است!

22. پیتزا خمیر

پیتزا باید ترد باشه. یه بار پیتزا درست کردم که خمیر بود و اصلا ترد نشده بود. فکر کنم دمای فر کم بود. پیتزا باید با دمای بالا پخته بشه تا ترد بشه. پیتزای خمیر یعنی افتضاح!خواهرم گفت: “این چیه؟ نون بربریه؟”دفعه بعد دما رو بالا بردم و پیتزا ترد و خوشمزه شد. پیتزای ترد عالیه!

23. نان بربری بی کنجد

نان بربری باید کنجد داشته باشه. یه بار نان بربری درست کردم که اصلا کنجد نداشت. یادم رفت کنجد بزنم!نان بربری با کنجد خیلی خوشمزه تره. نان بربری بدون کنجد یعنی هیچی!شوهرم گفت: “انگار یه چیزی کم داره!”دفعه بعد کنجد فراوون زدم و خیلی عالی شد. نان بربری کنجدی یه چیز دیگه است!

24. کلوچه خرمایی خشک

کلوچه خرمایی باید نرم و لطیف باشه. یه بار کلوچه درست کردم که خیلی خشک شده بود. فکر کنم زیاد پخته بودم. کلوچه رو باید با حرارت ملایم پخت تا خشک نشه. کلوچه خشک یعنی نا امید کننده!پسرم گفت: “این چیه؟ سنگه؟”دفعه بعد با حرارت ملایم پختم و خیلی نرم و خوشمزه شد. کلوچه خرمایی نرم عالیه!

25. رشته پلو نمک زده

وقتی میگن نمک زده یعنی شیرینه دیگه . یک بار رشته پلو درست کردم و به جای شکر ، نمک اضافه کردم!نمی دونم چجوری قاطی کردم. کل زندگیم رو زیر سوال برد!دیگه از اون موقع همه چیو با دقت نگاه میکنم . عروسم یه پاتیل خندید گفت از این به بعد اجازه نمیدم به غذا دست بزنی. هیچ وقت این اتفاق رو فراموش نمیکنم. از اون روز به بعد بیشتر دقت میکنم .

26. نون خامه ای بدون خامه

نون خامه ای باید خامه داشته باشه . یه بار نون خامه ای درست کردم ولی خامه یادم رفت بزنم. اصلا نمیدونم چه فکری میکردم اون موقع . از اون اتفاق خیلی خجالت کشیدم. دوستام اومدن خونمون کلی خندیدن به این وضعیت. گفتم بیاید باهم درستش کنیم . کلی بهمون خوش گذشت. ولی دیگه حواسم جمع شد که همچین اتفاقی نیوفته.

27. آش دوغ با نعنا زیاد

آش دوغ خوبیش به اینه که طعم سبزیجاتش ملایمه . یه بار نعنا زیادی ریختم و خیلی تند شد. فکر نمیکردم نعنا اینقدر طعم رو تغییر بده. از اون روز یاد گرفتم که توی آش دوغ همه چیو متعادل بریزم. آشپزی یه هنره و باید با دقت انجام بشه. مامانم گفت طعمش شبیه خمیر دندون شده. دیگه از اون موقع با ترس و لرز نعنا میریزم توی آش دوغ. آش دوغ با نعنا زیاد اصلا خوب نیست.

28. مرغ ترش شیرین

مرغ ترش باید طعم ترش و سبزیجات معطر داشته باشه . یه بار تو مرغ ترش شکر زیادی ریختم و طعمش شیرین شد. اصلا نمیدونم چرا اینقدر شکر ریختم. مرغ ترش شیرین اصلا جالب نبود. همسرم گفت انگار دسر درست کردی. دیگه از اون موقع یاد گرفتم که مواد اولیه رو با دقت اندازه گیری کنم. آشپزی یه علمه و باید با دقت و حوصله انجام بشه. مرغ ترش باید طعم ترش و سبزیجات معطر داشته باشه.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. حوصله ندارم امروز آشپزی کنم ولی این مطلب یادآور خاطراتی شد 😅. یاد یه بار افتادم که فسنجون درست کردم ولی گردوها رو کهنه نبودن اصلا روغن ننداخت. تاحالا انقدر ناراحت نشده بودم! تو این مطلب دیدم که نوشته بود برنج آبکش رو با روغن حیوانی معطر کنید. اینو نشنیده بودم. حتما امتحان میکنم. مخصوصا اون نکته رب انار توی قورمه سبزی رو هیچ جا دیگه ندیده بودم. بعضی چیزا رو فقط با تجربه میشه فهمید مثلا همونی که گفت بادمجون کشک باید آروم بپزه تا نسوزه… چه روزایی بود 🤦‍♀️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا